Himalajų druskos lentelė

Himalajų druskos lentelė turi beveik idealų šilumos paskirstymą, todėl naudojama maisto ruošimui. Įkaitinkite druskos lentelę ant dujinės viryklės, orkaitėje, kepsninėje ar ant grotelių, tada dėkite maistą ant druskos lentelės ir kepkite. Galima kepti mėsą, žuvį, jūros gėrybes, sūrį, daržoves, grybus, vaisius, kiaušinius, picas, blynus ar ruošti kitus Jūsų mėgstamus patiekalus. Arba atvėsinkite druskos lentelę šaldytuve ar šaldiklyje ir serviruokite ant jos sūrį, sušius, karpačio, daržoves, salotas, keptą duoną, rūkytus gaminius ar desertus. Druskos lentelė ne tik paskanins maistą bet ir neįprastai papuoš Jūsų stalą.

Naudojimas: Įsitikinkite, kad druskos lentelė yra visiškai sausa. Pakartotinai naudokite išdžiūvusią po 24 val. Druskos lentelę paruošti iki maisto ruošimo temperatūros ant dujinės viryklės reikia palaipsniui - kaitinant 15 min. ant mažos ugnies, vėliau 15 min. ant vidutinės ugnies. Jeigu pageidaujama aukštesnė temperatūra kaitinkite dar 5-10 min. ant maksimalios ugnies. Naudojant druskos lentelę kepimui, galimi spalvos pakitimai ir įtrūkimai. Kaitinant druskos lentelę orkaitėje paguldykite druskos lentelę žemiausiame kepimo lygyje ir pradėkite kaitinti nuo žemos temperatūros (120-170 C) ir kas 30 min. didinkite 50-75 C iki reikiamos temperatūros. Nedėkite druskos lentelės į jau įkaitinta orkaitę. Kaitinant ant kepsninės “griliaus", paguldykite druskos lentelę ant grotelių. Jeigu naudojate anglies kepsninę “grilių", laikykite anglį vienoje pusėje o druskos lentelę guldykite kitoje, taip atsiras galimybė palaipsniui įkaitinti druskos lentelę. Šaltiems patiekalams serviruoti, kaitinti druskos lentelės nereikia, tiesiog padėkite 1 val. į šaldytuvą ar 30 min. į šaldiklį. Atšalus serviruokite salotas, vaisius, daržoves, sušius, karpačio ar desertus tiesiai ant druskos lentelės.

Priežiūra: Atvėsinkite druskos lentelę iki kambario temperatūros. Sudrėkinkite druskos lentelę su drėgna kempinėle, nenaudokite valymo priemonių ar pastoviai tekančios vandens srovės, nemirkykite, nes lentelė gali pradėti tirpti. Valykite su minkštu šepečiu arba kempinėle su šiurkščiu paviršiumi ir švariai nuvalykite su drėgna minkšta kempinėle. Nusausinkite druskos lentelę su medžiaginiu arba popieriniu rankšluosčiu ir palikite džiovyklėje išdžiūti. Išdžiuvusią druskos lentelę laikykite sausoje vietoje, nes drėgnose patalpose druskos lentelė gali pradėti tirpti. Antimikrobinės druskos savybės užtikrina lentelės švarumą, nenaudojant valymo priemonių.

Rekomendacija: kad druskos lentelė tarnautų ilgiau, kiekvieną kartą prieš kepant, galite patepti aliejumi.

Perspėjimas: įkaitusiai druskos lentelei paimti, naudokite virtuvines pirštines atsparias karščiui.

Dydis: 20cmx30cmx4cm